Kaip atlikti masterį?

Apie galutinį įrašo suvedimą - paruošimą platinimui

Kaip atlikti masterį?

Standartinė d.r. » 2010 Bal 26 21:57

Sveiki, šioje temoje norėčiau paplėtoti paslaptingą ir nepelnytai mixingo užgožtą reikalą - masterį, arba kitaip galutinį kūrinio suvedimą. Pats vis dar mokaus jo subtilybių ir renkuo nuomones bei patirtis. Esu girdėjęs ir matęs daugybę variantų iš profesionalų ir mėgėjų. Pasidalinsiu šiais pastebėjimais, jei pasidalinsite savo patirtimi :twisted: Ar darote masteringą? kaip? su kokiu softu/pluginais? Aišku, idealus variantas, kai suvedimas toks geras, kad masterio daryti nereikia, bet... Taigi? :ugeek:
Vartotojo avataras
d.r.

Re: Kaip atlikti masterį?

Standartinė Edvinas_Karalavicius » 2010 Bir 19 19:49

Adobe Audicion paprastas ir geras :)
Edvinas_Karalavicius

Standartinė myka » 2010 Bir 23 13:12

Audicion neteko girdėti, bet va Adobe Audition - jau kita kalba :twisted:
Vartotojo avataras
myka
Vyr. diskusijų administratorius

Standartinė d.r. » 2010 Lie 26 12:41

Ne ne ne, gerbiamieji :) Jūs šį tą painiojate :)
Aš kažkada, kai tik pradėjau bandyti save namie įrašyti, dirbau su Adobe Audition. Tai programa, kuri Masteriui išvis netinkama, nors klausimas ar ji gali tikti bent kiek profesionalesniam suvedimui. Tai programa, kurios užtenka paprasčiausiems namūdiniams darbams - įsirašiau sau ir turiu laimingas :) Jei nori ko nors daugiau/geriau, verčiau slinkti link profesionalesnio softo (Cubase, Nuendo, ProTools, Logic ar pan). Kiekviena programa turi savitą garso atkūrimą ir iškraipymą. Vienose jis stipresnis, kitose - silpnesnis. Deja, bet Adobe Audition (buvęs Cool Edit) turi gan stiprų garso iškraipymą, lyginant su kitomis. O Masteris ir Suvedimas negali sau to leisti. Tad jei dar galiu sutikti, kad įrašyta gali būti per AA, suvedimui ir masteriui ji netinkama.
Man įdomu ar kas naudoja WaveLab tipo prorgamas, specialiai kurtas Masteriams. Ar yra koks kitas softas, nes aš naudojuos tik WaveLab.
Ir nepamirškime auksinės taisyklės - IDEALUS VARIANTAS - KAI MASTERIO IŠVIS NEREIKIA! :ugeek:
Vartotojo avataras
d.r.

Grįžti į Masteringas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias