Ausinės

Ši skiltis skirta dalintis žiniomis apie įrašymo procesą ir viską, kas jame dalyvauja.
Patalpos - kaip pašalinti patalpos trūkumus įrašinėjimo atžvilgiu ir pan.
Žaisliukai - mikrofonai, audio interfeisai, stiprintuvai, monitoriai, ausinės ir pan.
Įrašinėjimo technikos - mikrofonų pastatymai, ką, kam ir kaip naudoti ir pan.

Ausinės

Standartinė JeMas » 2010 Lie 13 22:03

Kokias ausines naudojate įrašams?
Ar galima suvedimą daryti si ausinėm ne su kolonėlėm?
Kokias ausines patartumėt nusipirkti?
Vartotojo avataras
JeMas

Re: Ausinės

Standartinė JeMas » 2010 Lie 14 16:16

Galvoju gal nusipirkti šias:
http://www.midiaudio.com/product/akg-k2 ... sin%C4%97s
Arba gal ką pigiau pasiūlysit?
Vartotojo avataras
JeMas

Standartinė myka » 2010 Lie 15 01:00

Turiu AKG K271. Įrašinėjimui esu visiškai patenkintas, jog gerai sulaiko garsą, tad nėra jokių problemų įrašinėjant tylias partijas su kondensatoriniu mikrofonu, kai yra garsus back'as (kartais mikrofonas gali gaudyti ausinių garsą, nemažai įrašų girdėjau, kuriuose girdisi metronomas vokalo ar akustinės gitaros takelyje). Tai įrašams K271 tikrai nuostabu, garsas konkretus švarus pilnas neiškraipytas, kiek ausinės gali neiškraipyti, bet suvedinėjimui norėtųsi pusiau atvirų. Pusiau atviras bandžiau labai trumpai. Reikėtų paklausyti kiek garso K240 leidžia į išorę. O šiaip geros ausinės, esu girdėjęs gerų žodžių apie jas.
Suvedinėti su ausinėmis įmanoma, bet nepatartina, ypatingai masteriuoti nepatartina, reikia kolonėlių. Su ausinėmis galima suvesti takelių laiką, aukštus, vidurius, bet didžiulės problemos su žemais. Pusėtinos kolonėlės + geros ausinės jau yra geriau, nei tik ausinės. Tai tiek :)
Vartotojo avataras
myka
Vyr. diskusijų administratorius

Standartinė JeMas » 2010 Lie 15 21:39

hmmmmm... Ir vėl iš kažkur reikia pinigų sukrapštyt ausinėm :)
Vartotojo avataras
JeMas

Standartinė myka » 2010 Lie 26 18:34

viewtopic.php?f=11&t=17

Geriau nei ausinės! Įrašinėjimui geros ausinės yra prabanga, o monitoriai suvedimui — būtinybė.
Vartotojo avataras
myka
Vyr. diskusijų administratorius

Standartinė d.r. » 2010 Lie 27 11:20

Dabar taip, įnešikime aiškumo dėl ausinių vaidmens įrašuose :)
Ausinės įrašuose naudojamos dviem tikslams: monitoringui įrašinėjant ir suvedimui/masteriui.
Monitoringui įrašinėjant naudojamos tos ausinės, kurios praleidžia mažiausiai garso į išorę, taigi dažniausiai vadinamosios uždaros ausinės. Aš asmeniškai naudoju Roland RH 200, Tamstoje jos kainuoja apie 350 Lt berods. Tiksliai žinau, kad naudoju jas studijose ne tik aš. Tai vienas optimaliausių dalykų konkrečiai įrašams, kokius gali pirkti mūsų krautuvėse gyvai.
Tačiau suvedimui uždaro tipo ausinės netinka! Čia ir dilema. Uždaro tipo ausinės garą iškraipo, atkuria mažai aukštų dažnių, juos filtruoja ir garsas visada per jas skamba geriau, nei yra iš tiesų, taigi EQ su tokio tipo ausinėmis daryti yra savižudybė.
Suvedimui naudojamos pusiau atviro arba atviro tipo ausinės. Asmeniškai aš naudoju kaip tik Jemo užrodytas AKG k240 pusiau atviro tipo ausines. Ir esu jomis patenkintas. Esu bandęs su jomis įrašinėti - įmanoma, tačiau tik ne su jautriais lempiniais plačiamembraniais mikrais, nes jie pagauna tokių ausinių monitoringo garsą.
Dabar dėl suvedimo su ausinėmis. Ir vėl Myka teisus. Suvedime griežtų griežčiausiai negalima pasikliauti ausinėmis. Nei vienos ausinės neatkuria tolygaus (flat) garso, visos iškraipo dažnius savaip. Ausinės suvedime/masteryje naudojamos tik "paklausymams", tai yra panoramavimo pozicijoms vertinti, smulkiom detalėm muzikoje išgirsti (pvz liežuvio garsus karpyti vokale) etc. Tačiau jos niekada neatstoja monitorinių kolonėlių, nes jos tam ir kuriamos - suvedimui. Ne mielam ir švelniam garsui, o kuo labiau "flat", tolygiam, kad galėtum girdėti, ką išties darai su EQ, juk suvedimas daugiausia ir yra EQ. EQ yra menas, EQ valdo :)

:ugeek:

p.s. išvada: jei reik universaliausio varianto - imk tas AKG, tai seniai žinomos, geros ausinės, kurias labai dažnai sutiksi studijoje, galima sakyti standartas. jei turėsi kada lėšų, atskirai įrašams pirk visai uždaro tipo.
Vartotojo avataras
d.r.

Grįžti į Įrašymas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias